2012. augusztus 20., hétfő

Kis ünnepi technikai kitekintés

Meglehetősen pozitív a kép az elmúlt időszakban. Kíváncsian várhatjuk a nyár végi időszak eseményeit. Több irányból hallható, hogy az európai feszültségek kiteljesedése még előttünk áll. Ha pesszimistán nézzük, akkor valóban a jelenlegi árfolyamszintek alátámaszthatnak egy kisebb korrekciót.
Nem szeretnék állást foglalni, csupán felhívni a figyelmet arra, hogy komolyabb változásoknak lehetünk szemtanúi és érdemes kihasználni az ezekben rejlő lehetőségeket.

EUR/HUF

A forint szinte rendületlenül tudott erősödni és mindenki azt találgatja, hogy meddig bírja még a lejtmenetet.
Ebből is kiérezhetjük, hogy inkább a gyengülést várják többen, így nem nehéz kitalálni az aktuális trendet.


A fenti grafikonon is látszik, hogy napi felbontásban a gyengülő tendencia nem tudott "megtörni". A következő hetekben eldől, hogy képes lesz-e a hazai fizetőeszközünk tartósan erősödni. 
A trend fordulatáról csak akkor tudunk beszélni, ha már 260 alatt lesz tartósan az árfolyam. Ez egyéni vélemény, de talán kicsit költői kérdés is lehet, hogy ki az aki szerint ez megtörténhet? :)

Arany

Ezzel egyidejűleg az arany is kirajzol szépen lassan már olyan árfolyamszinteket, amikbe talán kapaszkodhatunk. Korábban is említettem, hogy nagy befektetőházak idei és tavalyi prognózisai szerint is pozitív képet kapunk. Nagyon hektikus időszakot hagy maga után az arany. Sokakban megrengett a nemesfém iránti bizalom. Azt azonban nem szabad elfeledni, hogy a mostani gazdasági környezet hatása mindig is fellelhető lesz a grafikonon.


1630 dollár/uncia az a szint ami felett már valószínű, hogy nyugodtabban figyelhetjük a történéseket, ha korábban aranyba fektettünk.

Összességében, ha a forintnál és a nemzetközi hangulatnál feltételezünk egy kis visszaesést, akkor nem lesz meglepő az arany felértékelődése. Így pedig már technikailag is alátámasztott lesz a további emelkedés, amihez már nem kell majd a nemzetközi borús hangulat. Ebben azért a devizáknak (USD, EUR) nagy szerepük lesz. 

Pántya Roland
www.pr-fm.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.