2016. április 16., szombat

Sokallod a banki tranzakciós díjakat?

A banki és pénzügyi szektor jelentős átalakuláson megy át, ennek köszönhetően egyre több forradalmi megoldás lát napvilágot. 

Ilyen például a már évek óta stabilan és megbízhatóan működő TransferWise is.

A képlet nagyon egyszerű: 

A nemzetközi átutalások meglehetősen drágák és sok időt vesznek igénybe. Persze a bankok is igyekeznek javítani a helyzetet, lásd a belföldi utalások napon belüli teljesítését, illetve a SEPA rendszer előnyeit. Ennek ellenére mégis mennyivel olcsóbb és gyorsabb lenne, ha például a pénz, amit egy másik országba utalnál, el sem hagyná az országot, mert egyszerűen összefésülné valaki a Magyarországról elküldött és a Magyarországra beérkező nemzetközi utalásokat?

A TransferWise éppen ezt teszi. Kialakítottak egy online automatikus elszámolású rendszert, amely mint egy közösség kezeli az országokon átívelő banki tranzakciókat. Így sokkal gyorsabb és nagyságrendekkel olcsóbb is. Ehhez még hozzájárul az a plusz opció is, miszerint a deviza konverziókat középárfolyamon biztosítják.

A tranzakciókról minden nyomon követhető, az online platformon látható, hogy milyen állapotban van az utalásunk és az is hogy mikor érkezik meg a címzetthez.

Az utalás sikeres célba érésekor a cél számlán nem érzékelnek semmit abból, hogy egy bank független rendszeren ment keresztül az utalás, ugyanúgy rögzül, mintha közvetlen utaltunk volna. Tehát a küldő fél és számlaszáma nem változik, illetve a megjegyzés rovatban is minden úgy szerepel, ahogy küldtük.. csak sokkal olcsóbb és gyorsabb volt mindez ;)

1. Első lépésként regisztrálj magadnak egy fiókot pár kattintással: www.tranferwise.com (ezt csak egyszer kell megtenned)
2. Rögzítsd az átutalás adatait,
3. majd a saját bankodból utald el a TransferWise által megadott számlára.

Ennyi.. :)

TransferWise is authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011, Firm Reference 900507, for the issuing of electronic money.

Tehát az angol pénzügyi felügyelet által regisztrált és jóváhagyott pénzügyi szolgáltatóról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.